Hlavní obsah

Žena zmatkovala na přejezdu, málem ji přejel rychlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více štěstí než rozumu měla nejmenovaná žena z Nizozemska, kterou v úterý zachytily bezpečnostní kamery u železniční stanice u vesnice Ermelo. Žena ignorovala sklopené závory a přeběhla trať, posléze ale přes trať přeběhla zase nazpět a vlak ji minul jen o centimetry.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žena přebíhala přes železniční přejezd sem a tamVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Nahrávku z bezpečnostních kamer zveřejnila tento týden nizozemská správa železnic ProRail, aby upozornila na nešvar, který se stává v zemi palčivým problémem.

Žena na videu nejprve přeběhla jednu z tratí, ale zastavila se před druhými závorami. Následně se z nepochopitelných důvodů obrátila a rozhodla se přeběhnout trať zase zpátky. V tu chvíli ale byl rychlík už opravdu blízko a ženu nakonec minul jen o vlásek.

„Přestože společnost ProRail přijímá řadu opatření a vede kampaně, stále až příliš často vídáme řadu lidí v blízkosti trati nebo přímo na ní,“ uvedla společnost ve svém prohlášení s tím, že ročně eviduje na 160 podobných případů, z toho 30 potom končí nehodou.

„Je špatné, že se nám nepodařilo identifikovat ženu, abychom jim mohli kontaktovat,“ uvedl mluvčí společnosti Martijn de Graaf. „Tohle je prostě bláznivé chování, ke kterému dochází v Nizozemsku až příliš často,“ dodal.

Žena s malým chlapcem spadla v Indii pod jedoucí vlak, jako zázrakem přežili

Koktejl

Ignorování spuštěných závor či výstražných světel je v zemi pokutováno 250 eury (zhruba 6350 korunami), přesto zhruba stále každý třetí vlak musí zpomalovat z důvodů lidí v nebezpečné blízkosti kolejí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám