Hlavní obsah

Žena po transplantaci plic dostala druhou šanci, rodiče dárkyně jí přišli na svatbu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lise Simkinové z anglického Nottinghamu dávali lékaři jen několik měsíců života. Na poslední chvíli se však našel vhodný dárce plic a žena tak dostala druhou šanci na život. S rodiči zemřelé dárkyně udržuje blízký kontakt, před dvěma týdny je dokonce pozvala na svou vlastní svatbu, napsal britský deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Lisa Simkinová s manželem

Článek

Simkinová trpěla rozedmou plic a lékaři jí tak museli polovinu celé plíce odstranit. Tenkrát od nich slyšela šokující zprávu, dávali jí jen několik měsíců života. Zoufalá žena tehdy dokonce domluvila adopci svých dvou dcer rodinnými známými z Austrálie. „Bylo to poprvé, kdy jsem si z plných sil zabrečela,“ přiznala Simkinová.

O několik měsíců později ji však lékaři informovali, že našli vhodného dárce. „Začala jsem se cítit provinile za to, že jsem měla radost, protože někdo musel zemřít, abych mohla zůstat naživu,” svěřila se.

Foto: Profimedia.cz

Lisa Simkinová s manželem a Johnem a Jane Moffatovými.

Dárcem byla jistá Rhona, která zemřela po krvácení do mozku v pouhých třiatřiceti letech jen pár dní poté, co přivedla na svět vlastní dceru. Simkinová, která dostala nové plíce, se následně rozhodla zkontaktovat rodiče dárkyně a za vše jim poděkovat.

Otec dárkyně ji doprovodil k oltáři

Johna a Jane Moffatovi před dvěma týdny dokonce pozvala na svoji svatbu. John ji navíc doprovodil k oltáři. „Otec mi zemřel před několika lety, byla jsem si jistá, že John je tou pravou volbou,“ přiznala. „Byla to pro mě čest, velmi mě to potěšilo,“ svěřil se šedesátiletý Moffat, jenž byl 14 let nevlastním otcem Rhony.

„Byl to dojemný den. Když jsem Lisu pozorovala, viděla jsem v ní Rhonu,“ dodala šestapadesátiletá Moffatová.

Reklama

Výběr článků

Načítám