Hlavní obsah

Zemřel ředitel McDonald´s

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SYDNEY

Charlie Bell, ředitel nadnárodního řetězce restaurací McDonald's, zemřel ve svých čtyřiačtyřiceti letech na rakovinu. Boj s nemocí prohrál v Sydney. V pondělí to oznámili představitelé společnosti.

Foto: Jan Kaše

V budově plzeňské radnice (uprostřed) budou vystaveny i originály vzácných písemností.

Článek

Charlie Bell do funkce nastoupil loni na jaře, kdy vystřídal Jima Cantalupoa. Ten tehdy náhle zemřel. Poté, co lékaři Bellovi zjistili rakovinu konečníku, v listopadu odstoupil a zaměřil se na léčbu svého onemocnění.

Podrobil se dvěma operacím a chemoterapii. Vedení firmy během léčby předal svým zástupcům.

Bell začal kariéru u McDonald's v patnácti letech v Sydney. Stal se prvním šéfem McDonald's, který nebyl Američanem. Právě Bell stojí za rozšířením nabídky produktů, které McDonald's prodává. V jeho hlavě se například zrodil nápad prodávat kávu pod názvem McCafe. Tato značka je v Austrálii a na Novém Zélandě v současné době nejznámější mezi obchody s kávou.

Bell začal u McDonald's pracovat v roce 1976 v Sydney ve čtvrti Kingsford. Po rychlém kariérním růstu se v 19 letech stal nejmladším šéfem restaurace v Austrálii. Ve funkci viceprezidenta firmy se ocitl v 27 letech a v 29 letech byl členem správní rady McDonald's v Austrálii.

V 90. letech Bell šéfoval australskou odnož McDonald's, ale v roce 1999 se přestěhoval do Spojených států. Odtud řídil aktivity řetězce v Asii, Africe a na Blízkém východě. O dva roky později řídil evropskou část McDonald's, kde se zasloužil hlavně o to, že podnik zvládnul odliv zákazníků po výskytu nemoci šílených krav.

Bell po sobě zanechal ženu Leonie a dceru Alex.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám