Hlavní obsah

„Zavražděná” Němka žije už jednatřicet let v Düsseldorfu

Německá policie uzavřela zmizení Petry Pazsitkové po pěti letech pátrání s tím, že byla zavražděna. Čtyřiadvacetiletá studentka zmizela beze stop ze svého bytu v roce 1984. Později se k vraždě mladé ženy ve stejném roce přiznal jeden z recidivistů a případ zmizení Pazsitkové tím byl uzavřen, třebaže nikdy nebylo nalezeno její tělo a muž později své přiznání stáhl. Petra má ale pětapadesát a žije spokojeně v Düsseldorfu.

Foto: Aktenzeichen XY

Případ Petry Paszsitkové se po jejím zmizení řešil i v kriminálním televizním pořadu Aktenzeichen XY.

Článek

Tedy až na to, že celou dobu žije bez občanky či pasu, které by dokazovaly její identitu. Teprve nyní, když se stala obětí krádeže ve svém bytě, policie začala zjišťovat, kým vlastně je. Po jednatřiceti letech se přiznala, že se jmenuje Petra Pazsitková. Proč zmizela a žila pod falešnou identitou, vysvětlit nechce.

Její případ odhaluje televizní pořad Aktenzeichen XY (Spisová značka XY). Mluvčí německé policie z Braunschweigu, kde Pazsitková do roku 1984 žila a studovala informatiku, tvrdí, že dotyčná odmítá svůj čin vysvětlit.

„Řekla nám jen velmi málo o důvodu zmizení a proč tehdy odešla. Přiznala jen, že to dlouho připravovala a že to tak chtěla,“ uvedl policista Joachim Grande.

Pazsitková utekla v roce 1984 se čtyřmi tisíci marek, které jí měly pomoct začít nový život. Žádný soucit neměla a dodnes neprojevuje s matkou a bratrem, kteří její zmizení léta oplakávali. Když se dozvěděli, že jejich příbuzná žije, málem oba měli infarkt. Pazsitková je však nechce vidět. A opět odmítá zdůvodnit proč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám