Hlavní obsah

Závod v nošení manželek se konal v Británii popatnácté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příchod jara Britové oslavili mimo jiné i jedním mimořádně pikantním závodem. Pokud totiž rčení o tom, že by muž měl svou ženu nosit na rukou, bere někdo jako metaforu, tak v městečku Dorking v britském hrabství Surrey to berou naprosto vážně.

Foto: Profimedia.cz

Závod v nošení manželek se konal v Británii již popatnácté

Článek

Závod v nošení manželek se stal už tradičním britským jarním „otvírákem“. Soutěží se o to, který z párů nejrychleji proběhne 380 metrů dlouhou trať. Na té se musí potýkat s řadou překážek, jednou z nich jsou například i dobrovolníci, kteří na soutěžící vylévají kýble s vodou.

Soutěžící musí být spolu sezdáni. Nesená osoba, kterou je žena, ale může to být i muž, musí být starší 18 let a vážit více jak 50 kilo. Vítězové pak od pořadatelů dostávají odměnu 150 liber (čtyři tisíce korun) a dalších 250 liber (6 700 korun) dostanou na výlohy spojené s cestou na mistrovství světa v nošení manželek, které se koná v červenci ve Finsku. Letošní ročník britské soutěže vyhrál Vitautas Kirkliauskas se svou ženou Neringou. Pár, který pochází z Lotyšska, tak obhájil své loňské vítězství.

Pavouci a hmyz. Univerzita varuje studenty před četbou Draculy

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám