Hlavní obsah

Zásahovka vtrhla do špatného bytu, překvapený muž v trenýrkách skončil v poutech

Velmi nepříjemný zážitek má za sebou šestapadesátiletý Brit Eddie Croasdell. Tomu do bytu minulý týden vtrhlo ozbrojené policejní komando, ačkoliv Croasdell žije spořádaný život v malém městě St. Albans nedaleko Londýna. Ukázalo se, že zásahová jednotka si vybrala špatný dům.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policie dostala v neděli hlášení, že v jednom z bytů má útočník s nožem držet rukojmí. Doplatil na to Croasdell, kterému v půl deváté policisté zabušili na dveře a s namířenými zbraněmi překvapeného muže spoutali.

„Všiml jsem si, že před domem stojí automobily. Vypadalo to jako četa námořní pěchoty. Byl jsem vyděšený. Když jsem otevřel dveře, myslel jsem si, že mě chtějí zastřelit. Rychle jsem zpytoval svědomí, co jsem mohl udělat, vždyť já ani neodhodím smetí na zem,” uvedl k zásahu Angličan.

„Zatímco se mnou jednala policie jako s Usámou bin Ládinem, skutečný útočník jim utekl. Jak je možné, že se takhle spletou? Tady nejsme někde v Los Angeles, tady jsme v St. Albans,” divil se Croasdell.

Během zásahu byl v domě také Croasdellův patnáctiletý syn a malý pes. „Slyšel jsem je, jak křičí něco o tom, že je v domě pes. Je to kříženec Jacka Russella a čivavy a oni dělali humbuk, jako kdyby po domě běhal nějaký vojenský pes. Bál jsem se, že ho v tom zmatku zastřelí,” postěžoval si.

Poté, co byl Croasdell vyveden z bytu jen v trenýrkách, se rychle vysvětlilo, že se jedná o omyl. V tu dobu bylo před domem údajně 15 ozbrojených policistů, dvě dodávky, tři policejní auta a psovod.

„Bezpečnost veřejnosti je za těchto okolností hlavní prioritou a v tomto konkrétním případě šlo o čas. Policie pracovala s verzí, že v bytě je ozbrojený útočník,” uvedla policie v hrabství Hertfordshire.

Celá situace ještě bude mít možná dohru, Croasdell totiž zvažuje podání stížnosti a další právní kroky, uvedl britský The Sun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám