Hlavní obsah

Zapalovačem podpaloval pavouka, způsobil rozsáhlý požár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestadvacetiletý Cory Allan Martin z amerického Utahu byl obviněn ze způsobení rozsáhlého požáru v turistické oblasti nedaleko města Springville. Američan, u kterého vyšetřovatelé našli marihuanu, uvedl, že se zapalovačem snažil podpálit pavouka. Co ho k tomu vedlo, však nezmínil, píše agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Američan chtěl spálit pavouka, rozpoutal tím lesní požáry v UtahuVideo: Reuters

 
Článek

Martin přiznal, že příčinou požáru je s velkou pravděpodobností jeho snaha podpálit zapalovačem pavouka, kterého zahlédl během pondělní túry.

Podle okresního šerifa Spencera Cannona neexistuje žádný důkaz, který by naznačoval, že Martin založil požár úmyslně. Jeho konání však označil za neuvážené a matoucí.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Američan chtěl spálit pavouka, rozpoutal tím lesní požár v Utahu.

Vyšetřovatelé našli u Martina nádobu s marihuanou. Cannon uvedl, že nevypadal, že by byl pod vlivem této látky. Proč chtěl ale malého živočicha zapálit, obviněný vysvětlit nedokázal.

„Co ho vedlo k tomu, aby zastavil a zapálil pavouka, nevíme. Možná to neví ani on sám,“ sdělil Cannon agentuře AP.

Francouzský hasič si dodával adrenalin zapalovačem

Zahraniční

Martin byl zadržen pro podezření ze způsobení požáru a za držení marihuany a vybavení určeného pro užívání drog. Jaký trest mu hrozí, zprávy prozatím neuvádějí.

Místo, kde požár vznikl, je nesmírně suché, požár se tak šířil vysokou rychlostí. Zasahovat musela jak letadla, tak helikoptéry. V úterý podle hasičů plameny spálily území o rozloze cca jednoho kilometru čtverečního.

Reklama

Výběr článků

Načítám