Hlavní obsah

Žák autoškoly v Británii propadl 59krát u zkoušky. Stálo jej to bezmála 40 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádnou dávku trpělivosti prokázal žák autoškoly v anglickém městě Redditch u Birminghamu. Devětapadesátkrát propadl u teoretické částí zkoušky, než se mu konečně – na šedesátý pokus – podařilo test úspěšně absolvovat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Stálo ho to nejen nervy a vytrvalost, ale i peníze. Každá zkouška trvá asi hodinu a stojí 23 liber (654 Kč), takže než stupínek zdolal, zaplatil celkem 1380 liber (39 200 Kč).

„Není pochyb, že to je obtížný test,“ řekla serveru BBC šéfka svazu autoškol AA Camila Benitezová, podle níž je naopak snadné zkoušku podceňovat. „Opakování je ale klíčem k úspěchu,“ dodala.

Test se skládá z 50 otázek, z nichž každá nabízí vícero odpovědí. Uchazeči o řidičský průkaz musí správně odpovědět nejméně na 43 otázek.

Poté následuje tzv. test vnímání nebezpečí, který zahrnuje 14 dopravních situací na videu, na něž adept musí zareagovat. Až poté si může zarezervovat termíny pro zkoušku z praktického řízení motorového vozidla.

Statistika britského ministerstva dopravy ukazuje, že na první pokus projde teoretickou částí zkoušek 44 procent žáků autoškol. Před 15 lety to bylo 65 procent.

Devětapadesát neúspěšných pokusů adepta, jehož věk ani pohlaví autoškola neprozradila, je zatím letošním rekordem. V roce 2012 ale jeden 28letý žák propadl v teoretickém testu 92krát.

Dvanáctkrát pohořel v autoškole, tak za sebe poslal dvojníka. Nevyšlo to

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám