Hlavní obsah

Zachránila své dvojče před krokodýlem. Dala mu pár pěstí

Puerto Escondido

Angličanka, jež zachránila své dvojče před útokem krokodýla, dostane letos Královu medaili za statečnost. K incidentu došlo v červnu 2021 v Mexiku. Nyní jednatřicetiletá Georgia Laurieová ze Sandhurstu tehdy krokodýla zahnala jednoduše tak, že ho opakovaně udeřila pěstí do čelisti.

Foto: Profimedia.cz

Krokodýl v zoologické zahradě v Burse v Turecku

Článek

Do Mexika se dvojčata před třemi lety vydala za prací ve zvířecí rezervaci. K útoku došlo, když se v rámci tour po řece s průvodcem koupala v laguně poblíž letoviska Puerto Escondido, jež se vyznačuje bioluminescencí, tedy že tam ve vodě svítí živočichové jako například plankton.

„Všechno se to stalo velmi rychle. Když mě pokousal a stáhl pod vodu, říkala jsem si Hotovo. Je po mně,“ popsala pro BBC moment útoku Melissa. Sestra ji ovšem pěstním útokem na krokodýla zachránila a pak ji vytáhla na loď.

„Říkala jsem, obejmi mě Georgie, obejmi mě. Umírám. Kousala jsem ji do ramene, abych k ní zůstala připojená. Zpívala mi dokola Stand By Me a Don’t Worry About A Thing, abych zůstala klidná. Byla tak odvážná,“ řekla Melissa o cestě do bezpečí.

Stánek v Mexiku prodává krysí maso a polévku, je poslední svého druhu

Koktejl

Krokodýl Melisse zlomil zápěstí a vážně ji pokousal na břiše, noze a chodidle. Georgia od něj měla pokousanou ruku. Dvojčata byla následně převezena do nemocnice, kde u pokousané Melissy propukla sepse a musela být uvedena do umělého spánku. Svá zranění ovšem nakonec přežila.

O tři roky později se Georgia za záchranu sestry ocitla na prvním seznamu Civilní odvahy autorizovaném králem Karlem III. Ocenění nazvala ctí a privilegiem. „Čím delší doba od toho uplynula, tím méně skutečné mi to připadá, ale pak se stane něco jako toto a vše to vrátí do perspektivy, jakože se to vážně stalo. Je to šílený příběh. Protože, když se nad tím zamyslíte, tak to zní jako z hororového filmu, ale je to součást našich životů,“ uvedla.

V současnosti se dvojčata připravují na odplavání Temžského maratonu pořádaného 11. srpna. Tím chtějí vybrat peníze na charitativní organizace PTSD UK a Compañeros En Salud. Druhá jmenovaná organizace poskytuje pomoc a zdravotnický výcvik komunitám v mexickém státě Chiapas.

Návštěvníky oblíbené pláže v Mexiku vyděsil dvoumetrový krokodýl

Koktejl

Výběr článků

Načítám