Hlavní obsah

Žába s motýlem zapózovali fotografovi

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotografovi na volné noze Kuritu Afsheenovi se povedlo zachytit unikátní setkání dvou odlišných živočišných druhů. Na zahradě za jeho domem v Tangerang Baten na Jávě se motýl rozhodl usadit na hlavě žáby. Té to vůbec nevadilo a pohotový fotograf z Indonésie toto nevšední setkání zvěčnil.

Foto: Profimedia.cz

Rosnice siná a danaus východní

Článek

„Myslím, že je to příběh motýla, který chce být s žábou kamarád,“ popsal své fotografie s nadsázkou Afsheen. Zhruba hodinu strávil fotografováním rosnice siné, která se vyskytuje převážně na severu Austrálie a na Nové Guineji.

Foto: Profimedia.cz

Žába se motýlem nenechala vyvést z míry.

Fotografii žáby na malé větévce zhruba metr nad zemí by zřejmě ocenili jenom zoologičtí nadšenci, kdyby však nepřilétl motýl, přesněji danaus východní, a bez okolků se nezačal kolem žáby ochomýtat.

Foto: Profimedia.cz

Chvíle na odpočinek

Nakonec se uvelebil žábě na hlavě a oba živočichové setrvali chvíli nehnutě, než si zase šli (letěli) po svých. Celé setkání podle fotografa trvalo zhruba deset minut.

Foto: Profimedia.cz

Motýl na žábě seděl několik minut, než to oba živočichy přestalo bavit.

Rosnice siná je žába, která dorůstá délky zhruba deseti centimetrů a vyskytuje se převážně v zalesněných vlhkých tropických oblastech. Je velice přizpůsobivá a nedělá jí problém žít i poblíž lidských sídel. Danaus východní má raději sušší místa a je rozšířen od Afriky až po Tichomoří.

Reklama

Výběr článků

Načítám