Hlavní obsah

Za dvě vteřiny se nic nemůže stát, nedbal varování rybář a strčil ruce do vody. Žralok jej vyvedl z omylu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lehkomyslnost se málem stala osudnou rybáři ve floridském národním parku Everglades. Když se i přes varování kamarádů naklonil z člunu, aby si opláchl ruce, kousl jej do pravé horní končetiny žralok a stáhl přes okraj plavidla do kalné vody.

Foto: , Profimedia.cz

Národní park Everglades na jihu Floridy.

Článek

Postižený muž podle listu The New York Post předtím nedbal varování kolegy na palubě, který jej upozornil, že v Everglades se vyskytují vodní predátoři. „Já bych tam ty ruce nestrkal,“ řekl mu.

„Za dvě vteřiny se nic nemůže stát,“ odpověděl nedisciplinovaný rybář, načež se naklonil přes okraj plavidla a ponořil do vody nejprve levou a poté i pravou ruku.

Z ničeho nic se vynořil žralok, který svou oběť trhavými pohyby stáhl do vody. „Vytáhni jej, vytáhni jej!,“ křičí v panice jiný muž na člunu, zatímco další natáčel incident na mobilní telefon.

Žralok naštěstí uvolnil sevření svých čelistí a napadený muž se s pomocí přátel dokázal vrátit zpět na loď.

Skupina se okamžitě vrátila do přístaviště, kde zřízenci parku poskytli zraněnému první pomoc. Následoval transport vrtulníkem do nemocnice. Rybář nakonec vyvázl „jen“ se zraněním způsobeným kousnutím žraloka.

„Žraloci v Everglades, to není vtip. Varování, abyste nestrkali ruce do vody, nejsou přehnaná. Prosím, berte to jako lekci, a držte ruce mimo vodu. Dalo se tomu předejít,“ napsal poté na sociálních sítích muž, který útok zachytil na video.

Lidi na Floridě vyděsil podrážděný žralok směřující k pláži

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám