Hlavní obsah

Z Uršuly Klukové je rošťák

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Herečce Uršule Klukové se splnil její dětský sen. V divadle Rokoko hraje ve hře Rychlé šípy, jejíž předlohou se staly románové příběhy slavných knih spisovatele Jaroslava Foglara, proslulého chovatele krys Štětináče.

Foto: archiv magistrátu města F-M

Polárka - vizualizace

Článek

"Mně se ta role strašně líbí, cítím se v ní jak ryba ve vodě. Patří k mému životu, protože Rychlé šípy jsem si zamilovala už kdysi dávno v dětství. Navíc dostat se tehdy k příběhům Jaroslava Foglara bylo občas velmi napínavé," řekla Kluková.

"Mladý hlasatel, v němž kreslený seriál dříve vycházel, jsme si po jeho zrušení tajně mezi sebou půjčovali. Mezi dětmi byly velmi populární všechny postavy i ze Záhady hlavolamu. Většinou ale všichni obdivovali Rychlé šípy. Mým favoritem byl rošťák Štětináč, který vyváděl neuvěřitelné kousky," prozradila herečka.  

Těší se na jaro

Přestože má radost z práce, přece jen přiznává, že je někdy unavená, zejména nyní v zimě. A tak už netrpělivě vyhlíží jaro a nejraději by prý odjela k moři na prázdniny.

"Je toho na mě trochu moc. V listopadu jsem měla premiéru Životně nebezpečných aktů, teď Rychlé šípy, a tak mám během několika dní i patnáct představení. Nejraději bych alespoň chvilku nedělala vůbec nic. Někam bych vyrazila s přáteli a naplno bych si užívala volna," povzdechla si.

Reklama

Související články

Šimkovi přátelé jsou jeho smrtí zdrceni

Smutek z odchodu Miloslava Šimka zasáhl doslova celou uměleckou obec. Zpráva o jeho úmrtí zdrtila písničkáře, spisovatele a textaře Josefa Fouska....

Výběr článků

Načítám