Hlavní obsah

Z urostlých ragbistů se na chvíli staly letušky

Novinky, vps

Kuriózní situace nastala během čtvrtečního letu společnosti Virgin Australia z Fidži do Melbourne. Letušky se věnovaly ženě se zdravotními problémy a nemohly tak obsloužit pasažéry. Na palubě byl ale fidžijský tým sedmičkového ragby, jehož členové letušky zastoupili.

Foto: Ryan Fee, Facebook

Dáte si kávu nebo čaj?

Článek

Problémy nastaly asi 45 minut po startu. Pětašedesátileté cestující se udělalo nevolno a opakovaně ztratila vědomí. Ženě se začal věnovat lékař ragbyového týmu a pomáhaly i letušky, které měly najednou hodně napilno.

Všimli si toho ragbisté, kteří vstali ze svých míst a začali pasažérům rozdávat jídlo a pití. Poté od všech vybrali tácy a uklidili odpadky. Stevardy by sice vzhledem ke svým fyzickým proporcím dělat nemohli, ale záskok zvládli na jedničku.

„Nechci o letuškách mluvit zle, odvedly skvělou práci. Ale tým jim rozhodně pomohl,“ uvedl pro Daily Mail Australia pasažér Ryan Fee, který hráče označil za „velké plyšové medvídky, kteří by pro vás udělali cokoliv“.

Jeden z ragbistů dokonce držel ženě více než hodinu na ústech kyslíkovou masku. Po přistání se týmu dostalo od ostatních cestujících potlesku.

„Chtěli bychom hráčům za toto laskavé gesto a snahu poděkovat. Naše posádka za to byla vděčná a také ocenila vysoký standard práce, kterou odvedli. Přejeme jim hodně štěstí v nadcházejících zápasech,“ uvedly aerolinky v prohlášení.

Tým byl na cestě do Dubaje, kde se od 4. prosince zúčastní šampionátu HSBC Sevens World Series.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám