Hlavní obsah

Z orla bude skvělý otec. Místo vejce zahřívá kámen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orel Murphy z ptačí rezervace World Bird Sanctuary v americkém St. Louis začal vlivem hormonů cítit potřebu sedět na vejcích. Jelikož se však žádného vejce zrovna nedostávalo, orel nemá družku, pracovníci organizace vejce nahradili kamenem. U návštěvníků to sklidilo pobavení, ale i vyvolalo obavy o zdraví orla.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Návštěvníci záchranné stanice World Bird Sanctuary spekulovali o zdravotním stavu orla. Organizace varuje návštěvníky, aby se o orla nebáli. Před jeho výběhem se dokonce objevila cedule „Je ten orel zraněný?!“ s následným vysvětlením toho, co orlovi skutečně je.

„Murphy není zraněný, nemocný ani nijak v tísni. Postavil si hnízdo na zemi a velmi pečlivě inkubuje kámen! Přejeme mu hodně štěstí!“ vysvětlila záchranná stanice.

Orla momentálně ovlivňuje přísun jarních hormonů, upřesnila později ředitelka World Bird Sanctuary Dawn Griffardová. „Je docela spokojený se svým kamenem a velmi si ho chrání, až přestane být pod vlivem jarních hormonů, začne se nudit a bude se věnovat jiným aktivitám. Chudák kámen,“ dodala s nadsázkou Griffardová na Twitteru.

Podle studií se samci a samice orlů při sezení na vejcích střídají. Obvykle to bývá tak, že většinu inkubačních povinností odvedou samice. Z Murphyho však jednou bude skvělý otec.

Obětavý orel seděl na vejcích, i když ho zasypal sníh

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám