Hlavní obsah

Z muže s nožem se vyklubal kouzelník, Voldemort nedorazil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik policistů v neděli ráno vyrazilo do velkého hotelu v Enderby ve střední Anglii kvůli tísňovému volání, že se po hotelu pohybuje muž s dlouhým nožem. V hotelové hale poblíž výtahů však policisté našli fanouška příběhů o čaroději Harrym Potterovi, který měl v ruce kouzelnickou hůlku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O zásahu v Enderby informovala na Facebooku i samotná policie s dovětkem, že na místě „nebyla ani stopa po Voldemortovi“, což je hlavní záporná postava z knih britské autorky Joanne Rowlingové. V zahradě v centru nedalekého Leicesteru se konají čajové dýchánky ve stylu Harryho Pottera, zmínil možné vysvětlení list The Guardian.

Zpravodajský server BBC News připomněl i další kuriózní zásahy bezpečnostních složek, kdy věci nebyly takové, jak se zprvu jevily. Loni v prosinci vyjelo šest hasičských vozů k domnělému požáru historické ocelové věže ve městě Blackpool na západě Anglie. Přiletěl i vrtulník, ale jeho posádka konstatovala, že na věži nehoří. Šlo o odlesky sytě oranžové dekorační síťoviny.

V lednu 2021 muž na procházce se psem v bahnitém terénu objevil něco, co vypadalo jako lidská noha trčící z bahna. Přivolaný forenzní tým zjistil, že to byla jen podezřele vypadající nahnilá brambora, vedle níž rostla houba.

Majitelé psů na procházce v St Leonards-on-Sea zalarmovali policii také loni v září, když z ulice viděli potemnělou kavárnu, kde na zemi leželi nehybní lidé. Okolo hořely svíčky a mezi těly procházela jediná osoba. To, co na první pohled vypadalo jako hromadná rituální vražda, byla ve skutečnosti hodina jógy.

Policisté spěchali k ženě volající o pomoc, na místě našli papouška

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám