Hlavní obsah

Z čínské zoo utekli levharti. Dva se podařilo chytit, třetí je stále na útěku

Oficiální činitelé čínského města Chang-čou vyslali stovky dronů, aby pátraly po levhartovi, který je už více než tři týdny na útěku z místního safari parku. Případ v Číně vyvolal značný skandál, když vyšlo najevo, že safari park v Chang-čou celé týdny neinformoval veřejnost, že mu utekli tři levharti mandžuští, z nichž se zatím podařilo vystopovat a odchytit jen dva, napsal zpravodajský server The Washington Post.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dva uprchlé levharty se podařilo odchytit i za pomoci loveckých psůVideo: Reuters

 
Článek

Poté, co vyšlo najevo, že se v okolí pohybuje levhart, vyslala místní vláda 1700 lidí a 900 dronů, aby po něm pátrali. V blízkosti vodních zdrojů také nastražili infračervené detektory.

Obyvatele Chang-čou úřady vyzvaly, aby zatím nechodili do lesa. Pokud by se s levhartem setkali, mají zůstat v klidu a nekřičet na něj. „Můžete zvednout obě ruce a klidně stát nebo pomalu ustupovat,“ uvedla místní rada v prohlášení. „Neotáčejte se a neutíkejte,“ dodala.

Safari park se za útěk levhartů veřejně omluvil. Vedení parku uvedlo, že neinformovalo veřejnost, protože riziko útoku ještě nedospělých levhartů „není příliš vysoké“ a nechtěli mezi obyvateli vyvolat paniku.

Ind zabil holýma rukama rozzuřeného levharta, košili už asi nevypere

Koktejl

Levharti utekli 19. dubna, když zaměstnanci safari parku nedodrželi bezpečnostní protokol při čistění výběhu. Prvního z uprchlíků se podařilo odchytit 21. dubna a druhého 8. května. Policie zapojila do pátrání po uprchlých šelmách i speciálně vycvičené lovecké psy.

Chang-čou má více než deset milionů obyvatel a sídlí tu například centrála společnosti Alibaba Group.

Reklama

Výběr článků

Načítám