Hlavní obsah

Z auta se vysypaly bankovky. Poctiví Thajci je sesbírali a odnesli na policii

Případů, kdy se z auta začnou sypat na vozovku bankovky, je po celém světě dost a dost. Jen málokterý však probíhá jako ten v thajské provincii Khon Kaen. Ostatní řidiči zastavili a peníze, které se vysypaly z auta, začali sbírat. Pak je všechny odnesli na policejní stanici, kde si je vyzvedla jejich majitelka.

Thajci posbírali bankovky ležící na silnici a odnesli je na policii.Video: Newsflare, AP

 
Článek

Případ se odehrál minulé úterý. Peníze se vysypaly z pickupu, jehož řidič si ničeho nevšiml a pokračoval v cestě. Řada kolemjedoucích řidičů nicméně zastavila a začali peníze sbírat.

Celkem posbírali zhruba 92 tisíc bahtů (okolo 60 tisíc korun). Všechny bankovky pak odevzdali na nejbližší policejní stanici.

Na tu později dorazil muž jménem Chatree Fusantae a žena Supornthip Pakdeeová. Ta uvedla, že celkem 100 tisíc bahtů vybrala v bance a svěřila je jednomu ze svých zaměstnanců, aby za ně nakoupil maniok.

Krypto směnárna poslala dvojici omylem přes čtvrt miliardy, začalo utrácení ve velkém

Koktejl

Jenže zaměstnanec položil tašku na korbu pickupu otevřenou a dál se o ni nestaral. Když pak dorazil na místo určení, zjistil, že všechny peníze jsou fuč.

Policie kontaktovala banku, aby si vysvětlení ověřila, a následně Pakdeeové peníze vydala. I přesto, že 8000 bahtů (zhruba 5200 korun) chybí, Pakdeeová vyjádřila obrovskou vděčnost lidem, kteří peníze sesbírali. „Mé podřízené neviním, protože je jejich chyba nesmírně mrzí,“ uvedla Pakdeeová.

Vesnice, kde se na zemi povalují peníze, je záhadou nejen pro detektivy

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám