Hlavní obsah

Youtuber chtěl zanechat na světě svoji stopu, skončil se zlomenou lebkou

Novinky, Jakub Štěpánek

Oživit nezáživnou dobu a zanechat svoji stopu na světě. To byl hlavní motiv amerického youtubera Saa Fomby, který se rozhodl skočit z mostní konstrukce v americkém Texasu. Po dopadu do vody však utrpěl vážná zranění a při troše smůly mohl být skok tou poslední stopou mladého muže.

Foto: Profimedia.cz

Pennybacker Bridge v Austinu. Pod mostem teče 1387 kilometrů dlouhá řeka Colorado.

Článek

Fomba provedl nebezpečný skok minulý týden poblíž města Austin. Do řeky Colorado skočil z mostu Pennybacker Bridge a po dopadu si zlomil lebeční kost. Předpokládá se, že do vody dopadl z výšky přibližně 70 metrů.

Průběh skoku přitom dokumentoval Fombův „štáb”. Mladý muž nejdříve po konstrukci vystoupal na samý vrchol a po krátkém rozmýšlení skočil. Když se po tvrdém dopadu objevil nad hladinou, volal na okolní lodě o pomoc.

Zraněného muže jedna z lodí dopravila na břeh, kde si ještě youtuberova kamarádka nezapomněla udělat se zraněným skokanem selfie. Poté už si Fombu vzali do parády záchranáři, kteří jej po ošetření převezli do nemocnice, kde byla zjištěna mimo jiné zlomenina lebeční kosti. Američanův stav si vyžádal několikadenní hospitalizaci, v pátek byl však muž propuštěn domů.

Jak později ve zveřejněném videu sám Fomba přiznal, jeho hlavní motivací ke skoku bylo zanechání vlastní stopy na světě. Považuje se za snílka a rád by si sny plnil. Na YouTubu má jeho video desítky tisíc zhlédnutí. Většina z komentářů však nebezpečný čin odsuzuje. Ať už z důvodu obav o život mladého muže, nebo rozhořčení ze zbytečných nákladů spojených s nemocniční péčí.

Přesto Fomba svým odběratelům vzkazuje: „Nebyl jsem zrozen k tomu, abych byl normální. Jdu za svými sny. Jděte za těmi svými a zanechte na světě taky nějakou stopu.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám