Hlavní obsah

Xena a Hercules žalují filmové studium Universal

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HOLLYWOOD

Představitelé seriálových postav Xeny a Hercula zřejmě po ukončení obou seriálů nevědí co s energií a tak společně zaútočili na hollywoodskou filmovou společnost Universal Studios. Televizní hvězdy Kevin Sorbo a Lucy Lawlessová se u soudu domáhají přehodnocení smlouvy a požadují po Universalu zvýšení podílu na tržbách z prodeje práv k seriálům.

Foto: Adam Halmoši
Článek

Oba herci ve své žalobě uvádějí, že společnost úmyslně upravila smlouvy tak, aby na nich vydělala.

"Xena i Hercules jsou po světě stále populární a prakticky neustále se někde vysílají. Chceme jen to, co nám náleží. Universal nás vodil za nos prohlášením, že vzrostly výdaje a náklady na produkci, přitom do jeho pokladny plynuly za prodej práv stále větší částky. Cena dost možná šla nahoru, ale stejně tak rostly i příjmy," vysvětlila Lucy Lawlessová, která požaduje pětiprocentní podíl ze zisku.

Její kolega Kevin Sorbo šel ještě dál a domáhá se osmi procent z prodeje práv. "Oba projekty se staly mezi fanoušky kultovními seriály. Xena, která vznikla jako vedlejší produkt mytického seriálu Hercules, jehož natáčení skončilo v roce 1999, se přestala natáčet sice již v roce 2001, přesto se kolem ní točí stále velké částky," dodala Lucy Lawlessová.

Zástupci společnosti Universal podle mluvčí žalobu ještě neviděli, takže se k ní nemohou prozatím vyjádřit.

Související témata:

Výběr článků

Načítám