Hlavní obsah

Wittová zlomila srdce manažerovi

Novinky, Jaroslav Zbožínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvojnásobná olympijská vítězka v krasobruslení z let 1984 a 1988 a někdejší pýcha východoněmeckého sportu Katarina Wittová (37) se nedávno rozešla s americkým přítelem Davidem Hoffisem (38), manažerem jejího čtyřměsíčního turné po 61 městech ve Spojených státech, kde do konce dubna předváděla, že to na bruslích pořád ještě umí.

Foto: Techmania Science Center

Před třemi roky otevřelo plzeňské centrum neformálního vzdělávání své brány prvním návštěvníkům.

Článek

"Jsem z toho smutná, ale mám nyní mužů po krk," řekla Katarina ke skončenému osmiměsíčnímu vztahu s Davidem, kterého loni veřejnosti představovala jako muže svých snů a člověka, s nímž je šťastná jako nikdy předtím.

"David je přesně tou správnou směsí bezpečnosti a spolehlivosti," řekla tehdy s rozzářeným obličejem časopisu Bunte. S Hoffisem se znala již dvanáct let, ale teprve loni během ledové show krasobruslařských hvězd Stars on Ice v Americe to mezi nimi zajiskřilo natolik, že jejich vztah přerostl mantinely profesionální arény.

Když zpráva o jejich rozchodu pronikla na veřejnost, vypadalo to, že se David o všem dověděl jako poslední. Katarina věc prezentovala neobvyklým způsobem - svěřila se bulvárnímu deníku Bild. "Bohužel jsem v posledních týdnech poznala, že láska někdy k opravdovému štěstí nestačí," řekla na vysvětlenou. Učinila tak přitom ještě v době, kdy letošní turné bylo v plném běhu a s Davidem se viděla každý den. "Samozřejmě to mému srdci nijak neulehčuje," dodala.

Byl osmým v pořadí

David, kterého rozhodnutí Katariny hluboce zasáhlo, se údajně o všem dověděl až od reportérky Bunte, která jej telefonicky požádala o vyjádření. "O ničem nevím. Opravdu to řekla? Můžu si to přečíst někde na internetu?" reagoval nevěřícně David s tím, že zatím nemůže nic říci a že musí nejprve mluvit s Katarinou.

Lidé z řídicího štábu turné si ale myslí, že se věc odehrála jinak. David prý musel něco tušit a Katarina s ním o rozchodu určitě mluvila. "Prostě si to nechtěl připustit," řekl jeden z členů organizačního týmu Katariny.

Rozchod mnohé překvapil, protože ještě před několika týdny kolovaly zvěsti, že Katarina očekává radostnou událost. Dohady vyvolalo její břicho, které v krátkých přiléhavých šatech na ledě vypadalo kulatěji než jindy, a také fakt, že po vystoupeních začala nosit volné kalhoty s gumou v pase, jak to mají ve zvyku těhotné ženy.

David se stal v pořadí již osmým ctitelem, s nímž Katarina v uplynulých dvou desetiletích hledala štěstí. Nejdéle, celkem sedm let, zůstala s jeho předchůdcem, hudebním manažerem Marcusem Hermannem. O rok méně, byť s kratšími přestávkami, vydržela v letech 1984 až 1990 s hudebním producentem Ingo Politzem.

Srdce krásky ze saského Chemnitzu (bývalého Karl-Marx-Stadtu) se podařilo dobýt také kanadskému krasobruslaři Kurtu Browningovi, jeho americkému kolegovi Brianu Boitanovi, ale i režisérovi Dannymu Hustonovi, bubeníkovi Rolfu Brendelovi či herci Richardovi Andersonovi, s nímž vydržela jen 148 dní.

Vždy chtěla být středem dění

Katarina je podle svých přátel silnou osobností a dává přednost mužům, kteří jsou z hlediska sebevědomí slabšími jedinci. Potvrzuje to i psychoterapeutka Christine Baumannsová, podle níž má slavná krasobruslařka problém s tím, že se svému okolí těžko podřizuje. "Je od dětství zvyklá být středem pozornosti, hvězdou, kolem níž se všechno točí. Silný muž k ní zkrátka nepasuje," míní Baumannsová.

Sebevědomí si Katarina posílila i tím, že s přehledem dokázala ustát poprask kolem svých aktů, které vyšly před pěti lety na deseti stránkách časopisu Playboy a za něž vyinkasovala sto tisíc dolarů. Když za ní fanoušci přijdou a chtějí autogram přímo na stránku s akty, s úsměvem jim vyhoví. "Hodně fanoušků mi drží palce a tvrdí, že mé fotky jsou překrásné. A občas mi také někdo řekne, abych toho nenechala a pokračovala dál," řekla v Atlantě.

Katarina se tak stala snad nejobletovanější sportovkyní na světě, což jí dovoluje činit i výslovně varovná prohlášení na adresu svých ctitelů. Sama sebe hodnotí slovy, že kdyby byla mužem, chtěla by Katarinu Wittovou za nejlepší přítelkyni, protože je na ni spolehnutí, ale nikdy prý jako milenku.

Paparazziové však nevěří, že by Kati zůstala dlouho sama. Mají dobře v paměti její slova pro magazín Bunte poté, co se loni rozešla s Marcusem Hermannem. "Cítím se zase svobodná, ale na druhé straně bych nechtěla být sama. Lovecká sezóna začala."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám