Hlavní obsah

Vzkaz v písku zachránil turistovi život

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prosba o pomoc vyrytá v písku zachránila život britskému turistovi, který se ztratil v australské buši. Vzkazu si totiž všiml pilot jedné z helikoptér, jež po Britovi pátraly.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britský turista si přivolal záchranu vzkazem v pískuVideo: Reuters

 
Článek

Třiašedesátiletý Geoff Keys se vydal z kempu na menší výlet. Plaval řekou k nedalekým vodopádům, a když se setmělo, rozhodl se, že ačkoliv nemá boty, tak to zpět vezme po souši. To se ale brzy ukázalo jako obrovská chyba. Keys se totiž ztratil a nedokázal najít cestu nazpátek.

„Byl jsem přesvědčený, že poblíž je cesta a že pěšky to bude jednodušší,“ citoval Brita The Daily Telegraph.

Když se během večera nevrátil do kempu, nahlásili ho jeho přátelé jako nezvěstného. Spustilo se tak rozsáhlé pátrání.

Keys mezitím zoufale bloudil divočinou. Druhý den naškrábal do písku na břehu řeky vzkaz „HELP 2807“ v naději, že si ho všimne někdo ze vzduchu. Číslo označovalo den a měsíc, kdy se ztratil. K incidentu totiž došlo už na konci července, ale média o něm informovala až před pár dny.

Vzkazu si opravdu všiml jeden z pátrajících pilotů a na jeho základě se rozhodl, že se vydá mimo vymezenou pátrací oblast, což nakonec bylo klíčové rozhodnutí, protože britského turistu opravdu našel. V buši Keys bloudil dva dny.

„Moc se omlouvám za starosti, které jsem způsobil rodině a přátelům. Znova už to neudělám, věřte mi,“ dodal Keys.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám