Hlavní obsah

Výtěžek ze šatů norské princezny půjde na UNICEF

OSLO

Světle žlutá a červená róba, kterou si norská princezna Martha Louise oblékla u příležitosti svatby španělského korunního prince Felipa, byla prodána v internetové aukci. Výtěžek poputuje ve prospěch organizace UNICEF. Uvedla to ve středu norská média.

Foto: Kateřina Maxová

Benefiční odpoledne pro spolek DMO POBYTY v mnichovohradišťské Cukrárně Za Rohem

Článek

Cena za šaty se vyšplhala v přepočtu na 28 120 korun. Princezna, která je velvyslankyní UNICEFu v Norsku, šaty, potažmo výtěžek z nich, organizaci věnovala u příležitosti padesátého výročí aukce. Norsko patří k zemím, jejíž obyvatelé na UNICEF přispívají nejvíce.

Róba, která odpovídá velikosti 36 až 38, pochází z návrhářské dílny Tuil and Taratno. Princezna vzbudila velkou pozornost, když se v ní letos v květnu dostavila na královskou svatbu. Některé postřehy přitom nebyly příliš příznivé.

Podle Kari Mette Gjertsenové z UNICEFu zůstane nový majitel či majitelka princezniných šatů v anonymitě. Podotkla, že se ale na veřejnosti stejně neschová, a to zejména kvůli příliš blyštivě žluté barvě. Pochopitelně pouze v případě, že róbu nenechá ležet jen ve své skříni.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám