Hlavní obsah

Vytrhl psa aligátorovi přímo ze chřtánu. Ještě si u toho pokuřoval

Novinky, Jakub Štěpánek

Když vyrazil čtyřiasedmdesátiletý Richard Wilbanks na procházku se svým psem, předpokládal, že si v klidu vykouří svůj doutníček a zase se v klidu vrátí domů. Cestou ale na jeho psa zaútočil malý aligátor, se kterým si však majitel poradil i s doutníčkem v koutku úst.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Američan zachránil štěně ze chřtánu aligátoraVideo: AP

 
Článek

K incidentu došlo ve floridském městě Estoro, kde aligátoři nejsou rozhodně ničím výjimečným. Celou situaci zachytily kamery, které do parku instalovala organizace Florida Wildlife Federation (FWF).

Poté, co menší aligátor stáhl psa pod hladinu, neváhal Wilbanks ani chvíli a chladnokrevně se vrhl do vody svého mazlíčka zachránit. Skutečně se mu podařilo aligátora, který v tu dobu měl drobného psa pevně sevřeného čelistech, zachytit a holýma rukama mu rozevřel tlamu. Zajímavostí je, že si Wilbanks celou dobu nonšalantně pokuřoval z doutníku, který mu ale podle dostupných záběrů zřejmě pořádně navlhl.

Turisté uvázli s autem v řece plné krokodýlů. Ke břehu museli doplavat

Cestování

„Vystřelil z vody strašně rychle. Nikdy bych si nepomyslel, že to bude takový fofr,” uvedl na adresu aligátora Wilbanks, jenž bydlí opodál. Při záchraně psa, která byla úspěšná, utrpěl muž drobná zranění. Sám by si ale nepřál, aby aligátoři zmizeli. „Jsou součástí naší přírody a prostě tady s námi žijí,” dodal smířlivě.

FWF umístila kamery na místo v rámci projektu, který má za cíl zvýšení povědomí o důležitosti respektování divoké zvěře a přírodních stanovišť, která lidé se zvěří sdílejí. „Je velmi důležité, aby lidé, kteří žijí na rozhraní divočiny, přijali zvláštní opatření. Svoje psy by měli držet na vodítku a neměli by se zdržovat u břehů retenčních nádrží, kde jak známo žijí aligátoři,” citovala mluvčího FWF agentura AP.

Reklama

Výběr článků

Načítám