Hlavní obsah

Vysoká škola žaluje pilného studenta, vystudoval příliš rychle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Essen

Marcel Pohl ze Severního Porýní – Vestfálska je pilným studentem, jehož by si přály mít ve svých lavicích všechny státní univerzity. Nikoli však soukromá vysoká škola z Essenu. Mladík totiž dokázal vystudovat bakalářský i magisterský stupeň za čtvrtinu obvyklé délky studia. Tím soukromá škola přišla o tři čtvrtiny poplatků na školném. Rozhodla se tedy Pohla o peníze zažalovat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pilný student ukončil všech šedesát zkoušek za dvacet měsíců, získal celkový prospěch 2,3 a v srpnu loňského roku měl promoci. Jiní studenti potřebují na stejné studium jedenáct semestrů, jemu stačily tři. A právě proto FOM Hochschule požaduje po dvaadvacetiletém muži doplatit část školného ve výši tří tisíc eur (asi 77 tisíc korun).

„Když jsem tu žalobu dostal do ruky, nemohl jsem uvěřit svým očím. Dobrá výkonnost se podle všeho musí zaplatit,“ uvedl rozhořčeně Pohl, který dnes pracuje v bance ve Frankfurtu nad Mohanem.

FOM Hochschule se hájí tím, že studenti musejí zaplatit za studium bez ohledu na to, jak dlouho studují. Jenže to není tak docela pravda, škola totiž žádá zaplacení jen části školného z celých jedenácti semestrů.

„Do konce soudního procesu se k tomu nebudeme vyjadřovat,“ oznámil mluvčí soukromé školy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám