Hlavní obsah

Vyděšený lupič se omlouval a prosil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERGAMO

Být okraden jistě není nic příjemného. Možná by ale pomohlo, kdyby se každý poberta choval podobně jako nesmělý lupič v trafice poblíž severoitalského Bergama. Ten během svého činu zdvořile požádal prodavačku, aby mu nic neudělala, omluvil se jí a na závěr si s ní navíc potřásl rukou...

Foto: Vratislav Konečný

Tetínské kostely, svatá Kateřina v popředí, za ní Ludmila.

Článek

Neznámý pachatel vstoupil do trafiky v městečku Calvenzano v ranních hodinách, vytasil na majitelku kapesní nůž a požádal o všechny peníze, které měla v pokladně. "Říkala jsem mu, že toho tam moc není, ale trval na svém a prosil mě, abych mu nic neudělala," cituje mladou ženu agentura ANSA. "Fakticky na mě působil jako hrozně vyděšený člověk," dodala.

Lupič, který prý hovořil se silným jihoitalským přízvukem, si pak všiml stojánku s telefonními kartami a slušně se majitelky zeptal, zda by si jich také mohl několik vzít.

Zastrčil lup do kapsy, potřásl si s ženou rukou, řekl, že se velmi omlouvá, a odjel v automobilu, který na něho čekal o kousek dál.

Lup měl hodnotu 1500 eur, tedy v přepočtu asi 45.000 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám