Hlavní obsah

Vychytralý orangutan se před vedrem chrání vlhkým ručníkem

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Orangutani jsou velmi inteligentní tvorové a nepřestávají svou učenlivostí a schopnostmi překvapovat. Jeden návštěvník zoo v japonském Tokiu natočil, jak se vychytralý orangutan naučil používat vlhký ručník, aby se uchránil před vedrem.

Článek

Opičák se naučil používat ručník tak, že ho nejprve namočil, posléze vyždímal a otřel si s ním obličej a dlaně. Na svůj nový pracovní nástroj byl zřejmě pyšný, neboť se o ručník nehodlal s nikým podělit.

Lidoopi sdílí s lidmi 99 procent genů a pravidelně užívají nástroje, aby vyřešili každodenní situace. Studie ukázaly, že konkrétně orangutani umí například používat ostré hroty, jimiž napichují ryby. Z jiných výzkumů zase vyplynulo, že orangutani mají schopnost uvažovat a dokáží projevovat emoce, které byly dříve považovány pouze za lidské, uvedl deník The Daily Telegraph.

V nedávné době dokonce pracovníci zoo v americkém Milwaukee zjistili, že si jejich svěřenci umí najít cestu i k iPadu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám