Hlavní obsah

Vrána si naškubala materiál na hnízdo přímo z jelena

Park ve městě Nara západně od japonské Ósaky je díky jelenům sika vyhlášený. Je jich tu přes 1500 a jsou středem pozornosti nejen místních lidí a turistů. Jeden z návštěvníků zachytil na kameru drzou vránu, která přišla na to, že srst z ocasu jednoho z jelenů je tím nejlepším materiálem pro stavbu hnízda.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pták vyškubal jelenovi z ocasu chmýří, aby si z něj udělal hnízdoVideo: AP

 
Článek

Jeleni sika jsou v oblasti Nara považováni za posvátné kvůli návštěvě boha hromu a meče jménem Takemikazuči. Ovšem z toho si pranic nedělala drzá vrána, která hledala co nejlepší materiál pro stavbu hnízda.

Vránu natočil Duy Taylor při své návštěvě parku 21. března. „Jel jsem sem hodně dlouho, ale stálo to za to. A měl jsem šanci vidět i tuto vtipnou a chytrou vránu,“ uvedl Taylor.

Pták se přikradl k odpočívajícímu jelínkovi a začal mu škubat srst z ocasu. Zvířeti to však příliš nevadilo, a když vrána zjistila, že jí nehrozí žádné nebezpečí, pustila se do díla. Když měla dost materiálu, spokojeně odlétla.

Země, kde jsou zdvořilí i jeleni

Cestování

V parku se nachází přes 1500 jelenů sika. Po druhé světové válce byl zrušen jejich oficiální status posvátných zvířat, jsou však považováni za národní poklad a chráněni. Jsou to však spíše turisté, kteří přicházejí k úhoně. V letech 2017 až 2018 bylo zraněno nejméně 164 lidí, většinou když se jeleny pokoušeli krmit.

Pozn. redakce: V článku bylo chybně uvedeno, že se jedná o laň. Autor byl natolik zaujat činností opeřence, že si nepovšiml zcela jasných stop po shozeném paroží. Za chybu se omlouváme a děkujeme čtenářům za upozornění. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám