Hlavní obsah

Vláda snížila kontroverznímu indickému raperovi ochranu, druhý den ho zastřelili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V indickém městě Mansa v neděli zastřelili rapera známého jako Sidhu Moose Wala. Osmadvacetiletého hudebníka, jehož vlastní jméno bylo Šubhdíp Singh Sidhu, zavraždil v jeho autě zatím neznámý pachatel, a to jen den poté, co vláda severoindického státu Paňdžáb raperovi a 400 dalším lidem snížila policejní ochranu, napsal server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Raper Sidhu Moose Wala na koncertě v Londýně

Článek

Ve videoklipu k jeho poslední skladbě s názvem Poslední jízda Sidhu Moose Wala odkazuje k vraždě kultovního amerického rapera Tupaca z roku 1996. Toho zavraždili při jízdě v autě – a takřka stejný osud potkal i hudební hvězdu severní Indie.

Vražda ve státu Paňdžáb rozpoutala politickou bouři i protesty fanoušků, kteří volají po spravedlnosti pro Moose Walu. Vůdci opozice kritizují vládu, že raperovi snížila policejní ochranu.

Podle policie byla zpěvákova ochrana den před jeho vraždou snížena ze čtyř hlídek na dvě, nicméně ani ty s ním v osudný večer necestovaly.

Japonec utratil statisíce, aby vypadal jako kolie

Koktejl

Paňdžábský guvernér Bhagvan Mann uvedl, že vláda se tímto plošným opatřením snaží bojovat s „VIP kulturou“, a zástupci policie dodali, že policejní hlídky byly potřeba na jiných místech.

Sidhu Moose Wala byl jedním ze 400 lidí, kterým byla ochrana odebrána nebo snížena. Vláda za opatření sklidila kritiku poté, co seznam 400 lidí unikl na sociální sítě.

Moose Wala byl jednou z největších paňdžábských celebrit. Známý byl pro své temperamentní, neotřelé, ale i kontroverzní texty, kvůli nimž byl i v roce 2020 vyšetřován policií, jelikož údajně propagoval kulturu nošení zbraní. Mimo Indii má Moose Wala fanoušky i v Británii a Kanadě. V obou těchto zemích žije silná paňdžábská komunita.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám