Hlavní obsah

Vkradla se do uzavřeného národního parku a spadla do horkých vod u gejzíru

Novinky, tcs

Popáleniny si v úterý odnesla žena z nelegálního výletu do uzavřeného Yellowstonského národního parku. Fotila přírodu nedaleko jednoho z nejznámějších gejzírů jménem Old Faithful a spadla do horké vody poblíž. Poté se v autě pokusila odjet, ale strážci parku ji zadrželi a převezli do nemocnice.

Foto: Profimedia.cz

Gejzír Old Faithful (ilustrační foto)

Článek

Yellowstonský park je pro veřejnost uzavřen od 24. března. To však nebránilo nejmenované ženě, aby se na jeho území vkradla, když si chtěla užít procházky v opuštěném parku a nafotit fotky přírody.

Když si chtěla pořídit fotku nedaleko gejzíru jménem Old Faithful, zakopla a spadla do jámy, kde se nacházely horké prameny. Žena podle vyjádření parku utrpěla popáleniny a opařeniny od horkého plynu a horké vody.

Bezpečnostní kamery zachytily ženu pohybující se v okolí gejzíru

Gejzír Old Faithful nepatří mezi největší gejzíry, je však zcela jistě celosvětově nejznámějším. Voda o teplotě okolo 77 stupňů Celsia tryská každých devadesát minut do výšky 32 až 56 metrů. V okolí se nachází řada termálních pramenů s podobnou teplotou.

Přesto byla žena schopná vylézt z jámy, nasednout do svého vozu a ujet zhruba 80 kilometrů, než ji zastavili pracovníci parku. Park ve svém prohlášení nesdělil jméno ženy ani rozsah jejích zranění, uvedl nicméně, že byla letecky přepravena do popáleninového centra ve městě Idaho Falls.

Risk kvůli selfie. Turisté nedbali zákazu a fotili se u vroucího pramene

Cestování

„Horké prameny zranily nebo zabily v Yellowstonu víc lidí než ostatní příroda,“ uvedl ve svém prohlášení park. Na mysli měl třeba zabití šelmami či pády ze skal.

Letos už byli zadrženi dva muži, kteří se pokusili vlézt přímo ke gejzíru Old Faithful. Odsouzeni byli k deseti dnům vězení, pokutě 540 dolarů (13 700 korun) a pětiletým zákazem vstupu do parku.

V roce 2016 muž z Oregonu zemřel, když spadl do jednoho z termálních pramenů, jehož teplota se pohybovala těsně pod bodem varu. Tělo nešťastníka nebylo nikdy nalezeno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám