Hlavní obsah

Vikář láká věřící do kostela polykáním ohně

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snažil se přitáhnout více lidí na nedělní bohoslužby a vzpomněl si na svůj letitý koníček. Otec Edward Martin nyní během svých bohoslužeb polyká oheň a baví návštěvníky kostela svatého Ondřeje ve městě Witham on the Hill na jihu Anglie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vikář polyká oheň v kosteleVideo: AP

 
Článek

„Oheň je symbol Ducha svatého a polykání ohně zabralo,“ uvedl otec Martin s tím, že jeho kousky nejsou primárně pro zábavu, ale aby vyslal slávu těm věřícím, kteří do jeho kostela nechodí. Rád by je tím přilákal.

Pobožný polykač ohně s netradičním koníčkem začal před patnácti lety, když navštívil workshop cirkusového umění. Polykání ohně předváděl i ve farnostech, kde sloužil předtím.

Všude se mu dostalo vřelého přijetí, v Grimsby dostal dokonce přezdívku Holy Smoke. Výraz lze přeložit jako svatý dým, jde však o idiom, kterým se vyjadřuje překvapení a údiv. Pochvalu sklízí i na svém novém působišti, kam se začátkem tohoto roku přistěhoval.

„Cokoliv, co dostane víc lidí do kostela, je dobrá věc. Hlavně mladé lidi, které církev potřebuje přitáhnout,“ pronesl jeden z pravidelných návštěvníků kostela svatého Ondřeje.

Reklama

Výběr článků

Načítám