Hlavní obsah

VIDEO: Šestnáctiletý transsexuál prodělal změnu pohlaví

– BERLÍN

Když se Kim Petrasová z Německa narodila, měla penis a říkali jí Tim. Ve dvou letech holčička uvězněná v těle chlapce poprvé promluvila o tom, že by ráda měla tělo, jaké sluší její duši. A protože s tím nepřestala ani na začátku školní docházky a naopak jeho touha po změně pohlaví sílila, odborný tým sexuologů a psychiatrů souhlasil s podáváním ženských pohlavních hormonů již ve dvanácti letech.

Článek

Nyní, když je Kim šestnáct, podstoupila ve Frankfurtu státem hrazenou operativní změnu pohlaví. „Kim je bezpochyby dívkou v těle chlapce,“ zněl poslední verdikt psychologa, který dal k operaci svolení. Podle německých lékařů je tak Petrasová nejmladším transsexuálem, který prodělává úplnou změnu pohlaví včetně operace.

„Velmi málo psychiatrů pro mladistvé má jakoukoli zkušenost s vývojem transsexuálů. Já jsem byl vždy proti takovým operacím na dětech tak mladých, ale když jsem viděl jednoho z mých pacientů, jenž se vrátil ze zahraničí po operaci, jak byl šťastný, přičemž byl stále teenagerem, došlo mi, že v některých případech je to správné rozhodnutí,“ uvedl profesor Bernd Meyenburg z Universität Frankfurt.

Dívka ví, co chce

„Kim je takový případ, ona vždycky věděla, co chce,“ dodal Meyenburg k případu Petrasové. Dnes má Kim za sebou dokonce úspěšnou modelingovou dráhu.

„Zeptali se mě, jestli se teď už cítím jako žena, ale pravda je, že jsem se tak cítila vždy, jen jsem skončila ve špatném těle,“ tvrdí mladá šťastná dívka, která se v  Německu nyní snaží prorazit jako popová hvězda.

Kim Petrasová pokračuje po změně pohlaví ve snu stát se popovou hvězdou. Foto: dailycontributor.com

Těší se na odhalení těla

Nejvíc se těší na léto a na to, až odhalí své tělo: „Měla jsem potíže, protože jsem si nemohla obléct upnuté věci, ale teď můžu nosit, cokoli chci. Skutečně se těším na to, až půjdeme plavat a já budu moct jít tak jako ostatní dívky. Vezmu si upnuté džíny a odhalím svou postavu.“

„Řekl bych, že mi trvalo déle to přijmout než mé ženě, ale Kim je velmi přesvědčivou dívkou, ví přesně, co chce a jak toho dosáhnout. Jsem na ni velmi pyšný, že toho dosáhla, jak to zvládla dojít až sem a jak se upnula ke svému snu bez ohledu na to, jak drsné a bolestné to bylo,“ svěřil se otec Lutz Petras.

Reklama

Výběr článků

Načítám