Hlavní obsah

Vichr si pohrával s letadly jako s vlaštovkami z papíru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dublin

Britské ostrovy zasáhla tento týden bouře Barra, která s sebou přinesla velmi silný vítr. Ten mimo jiné potrápil piloty dopravních letadel. Ve stroji irské letecké společnosti Aer Lingus, který v úterý nakonec šťastně dosedl na ranvej na letišti v Dublinu, byste asi sedět nechtěli. Poryvy větru si s ním pohrávaly jako s papírovou vlaštovkou, kymácel se ze strany na stranu až do poslední chvíle před dosednutím. Video z dramatického přistání zveřejnila agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přistávání na letišti v Dublinu při bouři Barra nebylo vůbec jednoduchéVideo: Reuters

 
Článek

Bouře Barra doprovázená větrem dosahujícím rychlosti 130 km/h se přehnala nejdřív Irskem. Více než 56 tisíc domácností a firem tam zůstalo bez proudu poté, co na dráty elektrického vedení spadly vyvrácené stromy, píše server listu The Guardian. Hlášeny byly rovněž záplavy a řada letů byla zrušena nebo odkloněna.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letadlo se kymácí ve větru při přistávání na letišti v Manchesteru.Video: Simon Whittaker via Storyful, AP

Během úterního večera a středy se pak bouře přesunula nad Velkou Británii. Tam přesahoval vichr rychlost 110 km/h. Také na letišti v Manchesteru proto měli piloti při přistávání co dělat.

Úřady v postižených regionech vyzvaly obyvatele, aby raději nevycházeli ven. Uzavřeny zůstaly také některé školy.

Reklama

Výběr článků

Načítám