Hlavní obsah

Vězně na jeho narozeniny omylem pustili z vězení

Pořádně napilno měly minulý týden floridské úřady, které omylem pustily z vězení dvaapadesátiletého muže. Bylo to zrovna v den, kdy kriminálník slavil své narozeniny. Takový dárek nejspíš nečekal, nehodlal však ponechat nic náhodě a zmizel. Policii se ho však po čtyřech dnech podařilo dopadnout.

Foto: Miami-Dade Corrections and Rehabilitation Department

Eduardo Cabana

Článek

V pondělí 25. ledna oslavil Eduardo Cabana své narozeniny. Tentokrát je, a nikoliv poprvé, trávil ve vězení. Dostal však nečekaný dárek. Úřady totiž zatím z neznámých důvodů rozhodly o jeho propuštění.

Není ani jasné, jak rychle si ve věznici Miami-Dade Corrections and Rehabilitation Department (MDCR) problém uvědomili. „Hned jak byla chyba objevena, okamžitě jsme si vyžádali asistenci našich partnerů u policie, aby nám asistovali při nalezení zločince,“ uvedl ve středu šéf PR věznice Juan Diasgranados.

Uprchlí vězni nechali dozorcům v cele hodně netradiční vzkaz

Koktejl

To byl ještě Cabana na útěku. Není to žádné neviňátko, na kontě už má ozbrojené přepadení, vloupání a držení a prodej kokainu. I proto úřady prosily obyvatele, ať se ho nesnaží sami dopadnout.

V pátek ráno to už dokázala policie. A zatímco se neplánovaný narozeninový výlet Cabanovi zkrátil na pouhé čtyři dny, úřady nyní šetří, jak vlastně k chybě došlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám