Hlavní obsah

Veterán z 2. světové slaví 104 let. Dlouhověkost s nadsázkou připisuje tvrdému alkoholu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuvěřitelných 104 let. Takové číslo Arthur Walters oslavuje s humorem. Tento veterán z druhé světové války údajně nikdy nemusel brát žádné léky a svou dlouhověkost s humorem připisuje své pravidelné a zodpovědné dávce tvrdého alkoholu.

Foto: Envato Elements

Bombardovací letoun B-17 z druhé světové války

Článek

Když bylo Arthurovi Waltersovi 22 let udělal si pilotní průkaz a narukoval k letectvu. V tu dobu byla Anglie v druhé světové válce. „O válce jsem přestal mluvit už dávno. Byl jsem u 96. bombardovací skupiny letectva,“ řekl Walters v rozhovoru pro server 7News.

Sloužil jako navigátor v letadlech B-17 a létal na různé mise z Anglie. „Bavilo mě, co jsem dělal, a snažil jsem se být co nejlepší,“ řekl Walters. Dnes je jediným žijícím členem posádky.

„Tehdy byla země mnohem vlastenečtější než teď a člověk se snaží přijít na to, kdo za to všechno může. Obvykle dojdete k pár lidem, ale nebudeme se pouštět do politiky,“ řekl Walters o změně doby a přístupu.

Prozradil i tajemství své dlouhověkosti. „Mám dva dobré přátele. Jmenují se Jim Beam a Jack Daniels,“ prohlásil s úsměvem.

Dnes má tři děti, osm vnoučat a třináct pravnoučat, o manželku přišel před jedenácti lety. Strávil s ní ale krásných 70 let.

Když se ho reportéři ptali na radu mladým generacím, odpověděl: „Řekl bych, že pokud chcete něco dělat, musíte být ochotni pro to pracovat, obětovat se pro to, a i když se vám to párkrát nepovede, tak se zvednout a vrátit se k tomu, to je moje rada.“

Americká seniorka dokázala s malým letadlem nouzově přistát, když pilot ztratil vědomí

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám