Hlavní obsah

Věštecké chobotnici odhalili čestný pomník

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejslavnější zvíře související s loňským světovým šampionátem ve fotbale má svůj vlastní pomník. V německém oberhausenském akváriu se rozhodli postavit Paulovi speciální vzpomínkový koutek, který bude připomínat výjimečné momenty, které lidé v průběhu šampionátu s talentovaným chapadlovcem prožívali.

Článek

Jsou to zhruba tři měsíce, co Paul zemřel poklidnou smrtí v německém akváriu. V loňském roce se Paul zasloužil o tisíce novinových titulků po celé Evropě. Dokonce i mnoho světových zemí se ke konci šampionátu začalo zajímat o to, zda Paul své tipy úspěšně dotáhne až do konce mistrovství světa. A dotáhl.

V letošním roce už se pravděpodobně Paulovi mnoho prostoru ve světových médií nedostane. Právě proto se rozhodlo akvárium v Oberhausenu postavit chapadlovci pomník, který ho bude navždy připomínat.

"Lidé z celého světa nám psali, že by si Paula rádi nějak připomněli. Pro nás je to vysoce neobvyklé, abychom se se smrtí zvířete vypořádávali tímto způsobem, ale nasloucháme přáním lidí. Proto jsme se rozhodli Paulovi postavit vzpomínkový koutek," řekla mluvčí akvária Tanja Munzigová.

Paul uhynul v říjnu 2010. Světovou hvězdou se stal poté, co postupně správně tipoval jeden zápas německého národního týmu za druhým, včetně dvou proher. Stejně tak tipnul správně výsledek finálového zápasu, ve kterém Španělsko porazilo Holandsko. Paulovo tipování bylo v době šampionátu v mnoha zemích vysíláno dokonce v přímém přenosu.

Reklama

Související témata:

Související články

Kdo vyhraje ve fotbale? Chobotnice to ví

Němci slaví postup přes tým z Velké Británie. Co na tom, že se osmifinálový zápas ještě nekonal - "psychochobotnice" jménem Paul totiž jasně rozhodla, že dál...

Výběr článků

Načítám