Hlavní obsah

Velryba se vynořila ve správný okamžik, mladík tak má zcela unikátní fotku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuvěřitelný okamžik, kdy se obrovská velryba vynořila přímo před zraky ohromených rybářů, se odehrál v průběhu září poblíž kanadského ostrova Vancouver Island. Dechberoucí záběry, na nichž malý chlapec s mořským savcem pohotově zapózoval, poskytla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Velryba se vynořila skutečně ve správný okamžik. Video: AP

 
Článek

Jedenáctiletý Dawson Gage, jenž byl společně s otcem na rybářské expedici s organizací Nootka Wilderness Lodge, má zážitek na celý život.

Během plavby podél západních břehů kanadského ostrova Vancouver Island se totiž jen několik metrů od jejich lodi znenadání vynořila obrovská velryba. Podle televize CBS News se jednalo o keporkaka.

Zrovna ve chvíli, když se velryba objevila ve vzduchu, klučina pohotově zapózoval. Výsledkem je tak památná fotka, se kterou se může pochlubit jen málokdo.

Záběry pořídila členka tamní rybářské organizace Sydney Crawfordová. „Nikdy jsem něco podobného neviděla, byl to opravdu výjimečný moment. Jedním slovem úchvatný,“ sdělila agentuře AP.

Reklama

Výběr článků

Načítám