Hlavní obsah

Velká pivní loupež: Zloději ukradli 700 litrů piva z potopeného vraku lodi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měl to být unikátní pivní experiment. Tři argentinské pivovary se chystaly vyrobit speciální limitovanou edici piva, které nechali dozrát na dně oceánu v hloubce 20 metrů v potopené lodi. Jenže pivo, které se mělo prodávat jako speciální edice, někdo minulé úterý ukradl.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vlastníci tří pivovarů v přístavním městě Mar del Plata se spojili s potápěčskou školou a vymysleli unikátní experiment. Zhruba 700 litrů piva mělo dozrávat v potopeném vraku rybářské lodi Kronomether.

Už předchozí experimenty jinde ve světě zahrnovaly dozrávání piva pod vodou, vždy však v mělčích vodách. Carlos Brelles, vlastník potápěčské školy, se o experimentech dozvěděl a společně s majiteli pivovarů chtěl vyzkoušet nechat pivo dozrát v podmínkách, kde budou vystaveny ještě většímu tlaku.

I kvůli tomu, že vrak Kronometheru je populární místo mezi rekreačními potápěči Berellesovi a jeho týmu trvalo více než rok vybavit veškerá potřebná povolení a prostor zabezpečit. Loni v listopadu pak bylo do vraku umístěno sedm barelů.

Brelles je v lednu kontroloval, to ještě byly všechny na svém místě. Jenže minulé úterý barely zmizely a pivovarníkům zbyly jenom oči pro pláč. „Rozplakal jsem se. Tři, čtyři lidi bez jakékoliv morálky zničili práci mnoha lidí, kteří na tom tvrdě pracovali,“ uvedl Brelles pro list New York Times.

Zloději si na pivu nepochutnají

Brelles a jeho kolegové netuší, kdo by za krádeží mohl stát. Zloději mohli ukrást pivo pro sebe, udělat to z čistého vandalismu a není vyloučeno, že mohlo jít i o sabotáž od konkurentů. Ať tak nebo tak, jisté je, že si zloději na pivu nepochutnají.

Jedno jediné pivo stálo důchodce stejně jako ojeté auto

Koktejl

„Pokud to ukradli, aby pivo zkonzumovali, tak to můžou rovnou vyhodit,“ uvedl Juan Pablo Vincent, sládek pivovaru Baum, který se na pokusu podílel. Tekutina dozrávající na dně oceánu měla být ještě smíchána s dalším pivem a výsledkem mělo být 1000 litrů plnohodnotného piva.

„Teď to byla jen vlažná, neperlivá tekutina, kterou by bylo velmi obtížné pít,“ uvedl Vincent. I proto se domnívá že šlo spíš o vandaly, kteří jen pro pobavení odřízli lana jistící sudy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám