Hlavní obsah

Věk je pro něj pouze číslo, stoletý rytíř spouští nový projekt

Novinky, Veronika Kulhavá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý anglický veterán sir Tom Moore spouští novou kampaň. Ta má přispět ke zlepšení duševního zdraví v současné nelehké době, a vybízí společnost k pobytu na čerstvém vzduchu. Součástí tohoto projektu je spolupráce s několika charitativními organizacemi.

Foto: Profimedia.cz

Kapitán sir Tom Moore

Článek

Nadace kapitána Toma (The Captain Tom Foundation), spustila na internetu nový projekt, jehož cílem je boj proti samotě a depresím. S těmito problémy se v současné situaci potýká mnoho lidí a kampaň s označením #WalkWithTom to chce změnit.

Vybízí lidi všech věkových kategorií, aby netrávili celé dny zavřeni doma. Nadace nabádá, aby si dopřáli procházku venku, zavolali svým blízkým, nebo třeba položili dárek na práh domu někoho, koho si váží a chtějí ho potěšit. Vše však musí probíhat za dodržení veškerých bezpečnostních nařízení, aby se nešířil koronavirus.

Celá Británie slaví 100. narozeniny člověka, kterého počátkem roku skoro nikdo neznal

Koktejl

„Musíme vzít v úvahu, že v tomto nadcházejícím období bude spousta nešťastných lidí, kteří jsou osamělí a vyděšení, a my jim musíme pomoci. Proto máme Nadaci kapitána Toma,“ komentoval sir Moore spuštění projektu i samotné vytvoření organizace.

Nadace byla založena během září letošního roku a začala spolupracovat se čtyřmi charitativními organizacemi. Ty se zaměřují na duševní zdraví, péči o děti a seniory. Moore předesílá, že jeho nadace bude pomáhat všem, kteří to potřebují. „Jsme v obtížné situaci, ale zvládneme ji, pokud se všichni spojíme.“ dodává.

Dva zápisy v Guinnessovce

Během jarní koronavirové krize se podařilo tomuto stoletému veteránovi vybrat 33 milionů liber (v přepočtu více než miliardu korun) pro systém britského veřejného zdravotnictví. Tuto částku získal díky tomu, že s pomocí chodítka stokrát obešel svou zahradu. Tento charitativní projekt přinesl Moorovi obdiv veřejnosti, osobní setkání s královnou Alžbětou II. a povýšení do rytířského řádu.

Foto: Profimedia.cz

Královna Alžběta II. povyšuje Toma Moorea do rytířského stavu.

Kromě rytířského řádu získal Moore i dva zápisy do Guinnessovy knihy rekordů. První zápis si zasloužil za nejvyšší peněžní částku vybranou díky charitativnímu pochodu.

Druhý získal jako nejstarší člověk, který se umístil na prvním místě hlavních britských hitparád. Stalo se tak díky předělávce písně You'll never walk alone, na níž Moore spolupracoval se zpěvákem Michaelem Ballem. Výtěžek z této skladby také poputuje na podporu britského zdravotnictví.

Reklama

Výběr článků

Načítám