Hlavní obsah

Vědci odhalili tajemství údajného mimozemšťana

Novinky, vps

Pondělní premiéra dokumentárního snímku Sirius dala odpověď na otázku ohledně původu údajného 15centimetrového mimozemšťana, na kterém byla postavena propagační kampaň tohoto filmu. Odborníci ze Stanfordovy univerzity na základě analýzy DNA konstatovali, že se jedná o člověka se „zajímavou mutací“, který zemřel ve věku šesti až osmi let.

BEZ KOMENTÁŘE: Humanoid, kterého našli v roce 2003 v Chile

 
Článek

Dokument, jehož tvůrcem je americký ufolog Steven Greer, se věnuje mimo jiné čisté energii a odhalování materiálů o UFO. Malý tvor, který byl nalezen před 10 lety v poušti Atacama v Chile, byl ale jeho největším tahákem. [celá zpráva]

Během let vystřídal 15 centimetrů velký humanoid několik majitelů. Greerovi a jeho kolegům se ho nakonec podařilo vystopovat ve Španělsku.

„V září roku 2012 jsme jeli do Barcelony. Získali jsme rentgenové snímky, detailní tomografické obrazy a vzorky z jeho těla. DNA materiál byl skvělý, pocházel z jeho žeber,“ popsal Steven Greer získávání vzorků, které je k vidění ve filmu.

Konec dohadům

Spekulovalo se o tom, že tvor přezdívaný „Ata“ je ve skutečnosti nenarozeným lidským plodem nebo opicí. Jeho zvláštní podoba ale dávala naději fanouškům záhad, kteří v koutku duše doufali, že by se mohlo opravdu jednat o mimozemšťana.

Všechny spekulace ale utnul několikaměsíční výzkum odborníků z prestižní kalifornské Stanfordovy univerzity, kteří zjistili, že DNA je lidská. Vědci došli k závěru, že se tento jedinec mužského pohlaví musel narodit s mutací, kterou označili za zajímavou.

„Je to člověk. Dožil se věku šesti až osmi let. Zjevně dýchal a jedl. Je otázkou, jak velký mohl být, když se narodil,“ řekl Garry Nolan z lékařské fakulty Stanfordovy univerzity.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám