Hlavní obsah

Ve věku 114 let zemřela nejstarší Američanka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DES MOINES

Ve věku 114 let zemřela ve středu Verona Johnstonová, která byla nejstarším člověkem v Americe a hlasovala ve všech volbách od doby, co ženy v USA získaly volební právo. Zemřela doma ve Worthingtonu ve státě Ohio, oznámila ve čtvrtek její dcera Julie Johnsonová. "Ještě před několika měsíci byla velmi čilá," řekla.

Foto: Jiří Smutný

Jiří Mitáček a Daniel Herman

Článek

Verona Johnstonová se přestěhovala v 98 letech z rodné Iowy do Ohia, kde žila se svou dcerou a jejím mužem, kterým je přes 80 let.

Hlasovala ve všech volbách od roku 1920, kdy Američanky získaly volební právo a hlasovala korespondenčně i letos 2. listopadu. Podle příbuzných byla během života velmi málo nemocná. Měla čtyři děti, kterým je všem přes 70.

Nejstarší Američankou je nyní Bettie Wilsonová ze státu Mississippi, které je 114 let. Nejstarším člověkem na světě je rovněž 114letá Nizozemka Hendrikje Van Andelová. Zatímco Wilsonová se narodila 13. září 1890, Van Andelová 29. června téhož roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám