Hlavní obsah

Ve Španělsku odhalili nemovitost s tisícem vypreparovaných exotických zvířat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělská policie odhalila ve městě Bétera nedaleko Valencie nemovitost, v níž našla na 1090 vypreparovaných exotických zvířat, včetně chráněných a ohrožených druhů, napsala agentura EFE. Podle ní jde o největší množství zadržených kusů ohrožených druhů ve Španělsku a o jeden z největších takových nálezů v Evropě.

Foto: Profimedia.cz

Španělská policie odhalila nemovitost, kde se nacházela tisícovka vypreparovaných exotických zvířat.

Článek

Na rozloze přes 50 tisíc metrů čtverečních v katastru obce Bétera na severovýchodě Španělska našla policie vycpané gepardy, leopardy, lvy, rysy, lední medvědy, nosorožce, aligátory, opice, či dokonce slony. V hale byly vystaveny i dvě stovky obřích sloních klů a na zdech trofeje různých zvířat. Policie našla i řadu beden se zabalenými kusy, které měly být zřejmě předmětem obchodu. Na pozemku, v němž byl i obytný dům, byli také židle potažené kůží zvířat či desítky taburetů ze sloních nohou.

Majitele nemovitosti policie podle deníku El País vyšetřuje kvůli nelegálnímu obchodu s ohroženými druhy zvířat. Celkovou hodnotu nalezených kusů vyšetřovatelé odhadli na asi 30 milionů eur (asi 735 milionů korun).

Z více než tisícovky exemplářů je jich 405 na seznamu ohrožených druhů podle Úmluvy o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a rostlin (CITES). Byl mezi nimi i přímorožec šavlorohý, který je považován za vyhynulý druh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám