Hlavní obsah

Ve sněhové bouři strávil v taxíku devět hodin, dost se mu to prodražilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jste někdy ve městě využili služeb taxikářů, zřejmě víte, že taková cesta se může při silném provozu pořádně protáhnout a někdy i prodražit. Své o tom ví Američan Andrew Peters, který cestoval se společností Uber z letiště ve Virginii.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Cesta z letiště se Petersovi, jenž se vracel ze San Franciska, pořádně prodražila. Během cesty totiž s řidičem vinou prudce zhoršeného počasí uvízli na cestě. Za devítihodinovou jízdu přišel později Petersovi účet na 600 dolarů (13 tisíc korun).

„Nejhorší tedy bylo, že jsme v autě neměli vodu ani jídlo. Každopádně potom mi přišel účet na 200 dolarů a později na 400 dalších. Pořád se snažím kontaktovat někoho, kdo mi vysvětli, proč mají pocit, že mi takovou částku mohou naúčtovat,” citoval Peterse server Independent.

Hyundai plánuje uvedení létajícího taxi

AutoMoto

Podle webových stránek Uberu mohou ve Spojených státech být zákazníkům naúčtovány další poplatky, pokud se plánovaná doba cesty nečekaně protáhne a bude třeba kompenzace pro řidiče.

Vrácení peněz

Podle agentury AP ale má Peters štěstí, společnost Uber mu totiž peníze údajně už vrátila. „Jsme moc rádi, že se pan Peters i řidič dostali v náročných podmínkách do bezpečí. Peníze jsme zákazníkovi vrátili, ale událost se nijak nedotkne výplaty řidiče,” uvedla firma v prohlášení.

Virginii v posledních týdnech zasáhly zimní bouře, které na řadě míst kompletně zastavily dopravu a lidé zůstali uvěznění na silnicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám