Hlavní obsah

Ve Dvoře Králové už mají první letošní mládě, je to malý tučňák brýlový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvůr Králové nad Labem

Chovatelům tučňáků brýlových v Safari Parku Dvůr Králové se v úterý ráno naskytl radostný pohled. „Při kontrole kolonie zjistili, že se v dalším hnízdě vylíhlo mládě. V kolonii nyní žije pět mláďat,“ uvedl zoolog Michal Podhrázský. Malý tučňák je zároveň prvním mládětem safari parku v letošním roce.

Foto: Safari Park Dvůr Králové

Tučňáci brýloví

Článek

Podle prvního pozorování se rodiče o potomka starají. Mládě má ovšem před sebou náročné období. Úspěšný odchov není samozřejmostí. Návštěvníci zoologické zahrady si také musejí počkat, až mládě uvidí. V expozici zatím totiž není jak tento nejnovější přírůstek, tak ani jeho jen o trochu starší příbuzní.

Foto: Safari Park Dvůr Králové

Mladí tučňáci se líhnou v hnízdních norách.

„Mláďata tučňáků brýlových se líhnou v hnízdních norách, kam dospělí přinášejí potravu. Poprvé se ven vydávají obvykle zhruba od šestého týdne věku. Pokud se odchovy povedou, budou první mláďata k vidění v předjaří,“ vysvětlil mluvčí Safari Parku Michal Šťastný s tím, že mládě zatím není možné ani fotit nebo natáčet.

„Ptáci potřebují k úspěšnému odchovu co největší klid,“ dodal Šťastný s tím, že předchozí mláďata se narodila na sklonku minulého roku.

Pavilon tučňáků brýlatých je hlavní atrakcí komplexu expozice West Cape, která na ploše přes 1,5 hektaru představuje přírodu jihozápadní Afriky.

Tlupa makaků v chomutovském zooparku se rozrostla o dvě samice

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám