Hlavní obsah

Ve čtyřech letech ji unesla neznámá žena. Po 52 letech se setkala s bratrem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bogota

Aura Guerrerová žila až do čtyř let se svou rodinou v kolumbijském hlavním městě Bogotě. Pak ji však unesla neznámá žena a trvalo celých 52 let, než se Aura mohla setkat se svým bratrem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V roce 1972 si šla tehdy čtyřletá Aura Guerrerová koupit něco na zub do obchodu vedle domu, kde s rodinou bydlela, ale domů se již nevrátila. Stala se totiž obětí únosu a trvalo dlouhých 52 let, než se mohla znovu setkat se svým biologickým bratrem Fidenciem.

„Šla jsem si koupit sušenku, ale když jsem se vracela, šel kolem starý muž, který mě vyděsil. Vedle stál autobus, tak jsem se za něj schovala. Ale pak se objevila žena, která mě unesla,“ vybavuje si Aura více než padesát let starou událost. Únoskyně podle ní byla vysoká, hubená, tmavá a měla dlouhé vlasy.

Žena s Aurou dost dlouho šla pěšky a pak na stanici autobusu koupila jednosměrnou jízdenku do zapadlého městečka Villarrica ležícího zhruba 180 kilometrů jižně od Bogoty. Aura tvrdí, že jejímu otci dávala únoskyně různé milostné návrhy, ale ten je odmítl. Únos měl tedy být pomstou, napsal web Daily Mail.

Později Auru našla na ulici cizí rodina a vzala ji k sobě. Říkali jí Gina. Ale již zhruba v šesti letech začala Aura pracovat, roznášela obědy, aby si vydělala na sešity a další školní potřeby. A ve dvanácti již žila zase sama, a dokonce si vydělávala dost na to, aby si mohla dovolit platit skromné bydlení.

Její rodina se ji mezitím zoufale snažila najít a stěhovala se z města do města podle toho, kde se objevila nějaká stopa, že by tam Aura mohla být. „Stali se z nás kočovní cikáni. Chodil jsem do školy v nějakém městě, kde se údajně objevila nějaká dívka, která by mohla být Aura, ale za měsíc jsme se stěhovali zase, protože se ukázalo, že ve skutečnosti to bylo někde jinde,“ vzpomíná dnes Auřin bratr Fidencio.

Pomohl radní na Facebooku

Takto rodina žila šest nebo sedm let, ale Fidencio zdůraznil, že jejich matka ztracenou dceru nepřestala hledat nikdy. Nakonec se však mohli shledat díky iniciativě samotné Aury, ale také do značné míry pomohla náhoda.

Ta se totiž obrátila na bogotského radního Juliána Espinosu, který její případ zveřejnil na Facebooku. Tam se však Fidencio vyskytuje jen velmi zřídka, ale zpráva o Auře se k němu nakonec přece jen dostala. „Když jsem se díval na její fotku, viděl jsem celou naši matku,“ byl od první chvíle přesvědčen, že nakonec svou sestru našel.

Hned při prvním setkání se tak sourozenci nejprve vřele objali a pak si naplánovali, že spolu stráví letošní Den matek, Den otců, ale zejména vánoční svátky. „Tento rok bude výjimečný, protože Aura je tady a konečně jsme kompletní,“ radoval se Fidencio.

Otec našel uneseného syna po 22 letech, pomohla čínská technologie rozpoznávání obličejů

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám