Hlavní obsah

Ve 127 letech zemřela žena, která byla zřejmě nejstarším člověkem na světě

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Mexiku zemřela ve čtvrtek ve věku 127 let Leandra Becerraová, která byla nejspíš nejstarším člověkem světa. Uvedla to v pátek agentura Reuters s odkazem na mexický úřad pro rodinu, který ověřoval její věk. Guinnessova kniha rekordů ji však mezi nejstarší lidi světa nepočítala, neměla totiž rodný list.

BEZ KOMENTÁŘE: Leandra Becerraová na záběrech ze srpna 2014

 
Článek

Becerraová se narodila 31. srpna 1887. Zemřela ve svém domově ve městě Zapopan. Úřad neuvedl příčinu úmrtí, její vnuk ale agentuře Reuters řekl, že prostě přestala dýchat. Před pár měsíci se u ní prý objevily problémy s plícemi. Mexičanka přitom byla stále aktivní.

„Pořád jí to myslí. Vždy to byla žena, která bojovala. Ještě před dvěma lety běžně šila a tkala. Je pořád aktivní, proto si myslíme, že žije tak dlouho,“ vyprávěla loni v září listu El Horizonte její vnučka Miriam Alvearová.

Tehdy také uvedla, že vysokého věku se Mexičanka prý dožila kvůli dobrému jídlu, mlsání čokolády, hodně spánku a také tomu, že se nikdy nevdala a žila na hromádce.

Becerraová měla pět dětí, ale všechny přežila. Zemřít viděla i několik vnoučat. Celkem prý do roku 2011 měla 161 potomků.

Guinnessova kniha rekordů uvádí jako nejstaršího člověka planety Japonku Misao Okawaovou. Ta začátkem března oslavila 117. narozeniny. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám