Hlavní obsah

Vandalové v Hamburku zalepili průhled rychlostního radaru. Někdo je u toho vyfotil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hamburk

Zřejmě jako pomstu úřadům pojali dva mladí muži v Hamburku svou noční výpravu k jednomu z rychlostních radarů. Na páteřní silnici jižního předměstí, kde to řidiče svádí ke svižnějšímu tempu jízdy, přistoupili ke schránce měřicího zařízení a samolepkami zalepili její skleněný průhled.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Netušili přitom, že na ně míří objektiv mobilního telefonu jednoho z náhodných kolemjdoucích. Ten neprodleně vyrozuměl policii, která na místo vyslala hlídku.

Když pachatelé ve věku 21 a 22 let spatřili policejní vůz, dali se na útěk - jeden na kole a druhý na skateboardu. Daleko ale nedojeli.

Policisté je dohnali u jedné autobusové zastávky a zjistili jejich totožnost. Oba vandalové nyní musí počítat s postihem za poškozování cizího majetku, za což jim hrozí přinejmenším tučná pokuta plus náhrada škody.

Incident se podle deníku Bild odehrál v noci ze soboty na neděli v předměstské čtvrti Neugraben-Fischbek. Co přesně pachatele přimělo k jejich akci, není zatím jasné.

Nabízí se pomsta za dřívější pokuty a možná je prý i inspirace „fantomem silnic“ ze severní Itálie. Policie tam už měsíce pátrá po sabotérovi, který po nocích kácí rychlostní radary rozbrušovačkou.

Statistika z Hamburku naznačuje, že nedisciplinovanost řidičů v hanzovním městě sílí. V roce 2023 vybrala radnice na pokutách za nepřiměřenou rychlost více než 44 milionů eur (1,1 mld. Kč), což bylo o půl milionu eur více než v roce 2022, ale dvojnásobek oproti roku 2021.

Na severu Itálie řádí fantom silnic. Po nocích likviduje rozbrušovačkou rychlostní radary

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám