Hlavní obsah

Valentýnská pošta z Milostína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MILOSTÍN

Téměř 3500 přání pro zamilované odeslala za posledních deset dnů vedoucí pošty v Milostíně na Rakovnicku Štěpánka Dubinová. Právě tuto pobočku si ředitelství loni vybralo za sídlo Valentýnské pošty a připravilo pro ni zvláštní razítko se symbolem srdce a dvojicí zamilovaných.

Foto: Patrik Pařízek

Děti ve hře zúročily vlastní zkušenost z návštěvy v muzeu. Při sezení na zemi uplatnily i artefiletické pojetí muzejního programu.

Článek

Lidé tak mohli od 3. února na adresu pošty posílat přání svým blízkým s prosbou o otisk razítka a doručení. "Největší nápor byl v pondělí, kdy jsme spolu s kolegyní orazítkovaly tisíc přání. Poté začal příliv dopisů slábnout; ve čtvrtek jsme odeslaly už jen 166 přání," řekla vedoucí.

Vysvětluje to tím, že lidé chtěli, aby se přání adresátům dostala nejpozději k dnešnímu svátku zamilovaných. Dnes, v závěrečný den Valentýnské pošty, vyřídila 263 dopisů. I tento mírný nárůst dokáže s přehledem vysvětlit. Mohou za to filatelisté, pro něž je obálka s razítkem a datem cenným artiklem. Ti nejpilnější dokonce poslali deset obálek a u každé požadovali razítko s aktuálním datem.

Reklama

Související témata:

Související články

Valentýn z různých stran

Svátek všech zamilovaných se u nás slaví teprve pár let, takže nemůžeme posoudit, jak se valentýnské pohlednice během let měnily, ale pořád jsme na tom lépe...

Výběr článků

Načítám