Hlavní obsah

V USA prodávají kávové kapsle s marihuanou

Novinky, Martin Vlk

Minimálně v některých amerických státech, ve kterých je marihuana legální, už nebude kofein jedinou látkou v kávě, jež výrazně ovlivní lidský organizmus. Americký list Washington Post uvedl, že společnost Cannabiniers ve středu představila nový výrobek s názvem Brewbudz. Má se jednat o první kávovou, čajovou a kakaovou kapsli na světě naplněnou konopím.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Kapsle obsahující konopí nesou název Brewbudz a jsou k dispozici v různých dávkách od 10 do 50 miligramů psychoaktivní látky THC. Společnost Cannabiniers nabízí jak sativu (konopí seté), která uživatelům poskytne energii, tak indicu (konopí indické), která je lepší pro relaxaci a spánek.

Co se kávy týče, jedná se o arabicu a k dostání je také verze bez kofeinu. Mezi čaji lze vybírat mezi černým, zeleným a bylinným a k prodeji je i tmavá čokoláda z kakaa.

Společnost Cannabiniers naplnila své kapsle směsí kávy a konopného květu. Vyhnula se tak výtažku nebo oleji, který by mohl ucpat kávovar.

Kapsle prý procházejí „patentovaným extrakčním procesem,“ který současně extrahuje chuť a kofein z kávy a látky THC (tetrahydrocannabinol) či DBC (cannabidiol) z konopí.

Výrobci nezapomněli ani na ty, kteří se starají o odpad. Kapsle Brewbudz jsou totiž vyrobené z recyklovaných kávových zrn a jsou 100% kompostovatelné. Cena je tím pádem ale vyšší, jedna kapsle vyjde na sedm dolarů (asi 160 korun).

Výrobek je k dispozici prozatím v Nevadě a brzy bude představen i v Coloradu a Californii. Právě v těchto amerických státech je marihuana legální.

Obliba kombinace konopí a potravin roste

Přidávání konopí do různých potravin je nyní na vzestupu. „Konopí se stává wellness produktem. Nechceme, aby si lidé mysleli, že když dostanou chuť na jídlo, musí ihned navštívit rychlé občerstvení. Je to součást životního stylu,“ řekla pro Washington Post generální ředitelka marketingové agentury Cannabrand, jež se zabývá společnostmi se zaměřením na konopí Olivia Mannixová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám