Hlavní obsah

V USA našli obřího aligátora

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když v minulých dnech začala po sociálních sítích kolovat fotografie obřího aligátora, mnozí se domnívali, že jde o podvod. Pravost snímku však nyní potvrdilo americké Ministerstvo přírodních zdrojů státu Georgia, jehož zaměstnanec s krokodýlem pózuje. Nalezený aligátor patří s délkou přes čtyři metry k těm největším, kteří byli v tomto americkém státě nalezeni.

Foto: Georgia Department of Natural Resources/MEGA, Profimedia.cz

Biolog Brent Howze pózuje u neobyčejně vzrostlého aligátora.

Článek

Aligátor byl v zavlažovacím příkopu nedaleko jezera Blackshear ležícího uprostřed státu Georgia nalezen už 18. února. Fotografii však mnozí považovali za podvrh, ministerstvo pravost fotky však potvrdilo.

Zvíře měřící čtyři metry a šest centimetrů vážilo 317 kilogramů a dostat ho z příkopu představovalo pro zaměstnance ministerstva zapeklitý oříšek. „Chvíli to trvalo. Bylo větší, než jsme předpokládali, a museli jsme použít těžkou techniku,“ uvedl Brent Howze, biolog, který na místě zasahoval.

Záchrana se bohužel nepovedla. Aligátor byl ve velice špatném zdravotním stavu a musel být utracen. Podle Howzeho odhadů leželo zvíře v příkopu zhruba týden. Na jeho těle byly nalezeny střelné rány, které zřejmě přispěly k aligátorově chatrné kondici.

Aby mohl aligátor dorůst takových rozměrů, musí se vyhýbat lidem, tvrdí biolog. Přesto nejde o největšího zaznamenaného aligátora. Ten byl uloven v roce 1980 v Louisianě a měřil úctyhodných 5,85 metru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám