Hlavní obsah

V Ujgurské oblasti dosáhla teplota zemského povrchu 80 stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až na 80 stupňů Celsia vystoupala tento týden teplota zemského povrchu v čínských Ohnivých horách, které se nacházejí v Ujgurské autonomní oblasti Sin-ťiang. Do oblasti proudí davy turistů, kteří si pořizují selfie u obřího, 12 metrů vysokého teploměru, jenž teplotu rozpáleného povrchu země měří, uvedla dnes agentura Reuters s odkazem na čínskou státní televizi.

Obří teploměr měří teplotu rozpáleného povrchuVideo: Reuters

 
Článek

Většina turistů je na cestu vybavena klobouky s širokým okrajem či slunečníky. Na místě je pro případ potřeby připravena lékařská pomoc a na ochlazení také větráky a zmrzlina.

Malebné Ohnivé hory, tvořené hnědočerveným pískovcem, leží na severním okraji Turfanské prolákliny, která je nejnižším místem v Číně nacházejícím se až 154 metrů pod úrovní moře. Okolní krajina má pouštní charakter.

V neděli v této oblasti padl čínský teplotní rekord, když v městečku San-pao v Turfanské proláklině naměřili teplotu vzduchu 52,2 stupně Celsia.

Cháronův dech sežehne jižní Evropu. Potrvá nejspíš až do srpna

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám